Drifttjänster – vi skapar en problemfri IT-miljö med säkert flöde

Hjärtat i Devinix verksamhet är managerad hosting i form av tjänsterna PaaS och IaaS. Tjänsterna levereras primärt från våra två datahallar i Stockholm där vi har redundant infrastruktur av högsta kvalitet. Mellan hallarna har vi fiberanslutningar med full diversitet, vilket innebär att fiberkablarna garanterat aldrig korsar varandra under transportsträcka A till B vilket ger högsta möjliga tillgänglighet.

news-1-2

Infrastructure As a Service: Iaas

Tjänsten IaaS riktar sig i första hand till de företag som själva vill skapa sin IT-miljö. Med andra ord handlar det om företag som avser att sköta om servrar och operativsystem i miljöerna, utan att behöva hantera egen hårdvara. Detta kallas ibland även för Hardware as a Service. Vi tar hand om underliggande hårdvara samt eventuell virtualiseringsplattform. Vi erbjuder access för att ni ska kunna skapa, konfigurera och ta bort olika maskiner, där ni själva tar ansvar för hanteringen av OS, databaser, applikation m.m.

Ni som kund slipper ansvar för underhåll av hårdvara och serverhallar med allt vad detta innebär i form av serviceavtal, inköpskostnader, säker elförsörjning, kyla, fysisk säkerhet och personalkostnader. Smidigare, säkrare och med kostnadseffektivt helt enkelt!

Platform As a Service: Paas

Paas innebär verklig flexibilitet då den erbjuder er möjlighet att öka eller minska kapaciteten utifrån aktuellt affärsbehov. Vi tillhandahåller säkerhet och tillgänglighet på högsta nivå grundat på en standardiserad plattform med högkvalitativ hårdvara, från ax till limpa.

PaaS och IaaS tjänsterna levereras som molntjänster. Vi erbjuder private cloud, public cloud eller olika former av hybrid cloud-lösningar.

Vi är experter på att skräddarsy lösningar till våra kunders behov och använder även partners som en del av vår tjänsteleverans. Hör mer än gärna av dig till oss så berättar vi mer!